TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Generator PSA azota

Generator azota za adsorpciju pritiska (skraćeno kao generator PSA azota), koristeći specijalno molekularno sito (PSA) kao adsorbent, oprema za proizvodnju azota zasnovanu na principu adsorpcije pritiska.

JIAYU je posvećen uzroku istraživanja i razvoja PSA azotnih generatora i proizvodnje. Naši proizvodi se široko koriste u elektroenergetici, naftnoj, hemijskoj, metalurškoj, cementnoj, mašinskoj, eletronskoj, farmaceutskoj, prehrambenoj i zaštiti životne sredine.


Generator azota za adsorpciju pritiska (skraćeno kao generator PSA azota), koristeći specijalno molekularno sito (PSA) kao adsorbent, oprema za proizvodnju azota zasnovanu na principu adsorpcije pritiska.


JY / CMS serija PSA azotni generator, jedinstvena tehnologija kompresije (ugljenik molekularnog sita), cilindar koji koristi naša kompanija sastoji se od cilindrične cijevi, klipa, transmisije, vodilice i alarmnog uređaja itd. Ima sljedeće prednosti:

1. Sila sabijanja F = PS je vezana za adsorpcioni pritisak i površinu klipa cilindra. To nema nikakve veze sa drugim faktorima. U procesu adsorpcije nihanja pritiska, pritisak adsorpcije je fiksiran, a prostor klipa je fiksiran nakon završetka proizvodnje, tako da se cilindar pritiska čvrsto. Sila pritiska se ne menja sa hodom.

2. Hod cilindra može se izmeriti ili osetiti spolja, a tačka alarma može se unapred podesiti.

3. Gas koji se zahteva od cilindra uzima se direktno iz adsorpcionog tornja i može se sinhronizovati sa adsorpcionom kulom u bilo kom trenutku.

Radni princip PSA azotnog generatora


Sirova materija komprimovanog vazduha preko uređaja za pretreativanje vazduha kako bi se uklonila prašina, ulje i druge čvrste nečistoće i voda, preko distributera vazdušne difuzije u suvo molekularno sito i odvajanje kiseonika adsorpcionog tornja molekularnog sita, dubina sušenja nakon kiseonika i azota odvajanje od vrha adsorpcionog tornja. Gas je azot visoke čistoće. Ovaj proces dovršavaju dve ukrštene kutije adsorpcije, jedan rad, jedna regeneracija i kontinuirana priprema azota. Ovaj deo gasova azota nakon visokog efikasnog azotnog kolektora za prašinu u rezervoar za azot. Ovde regeneracija znači, adsorpcioni kul gas će se ispuštati u atmosferu, a pritisak se brzo smanjuje na atmosferski pritisak, dok molekularno sito adsorpcija kiseonika, ugljen dioksida i drugih otpušta iz procesa molekularnog sita.


1. toranj Ulazni ventil za gas

2. dovodni ventil gasa B

3. kula Ispusni ventil gasa

4. toranj B gasni otvor praznog ventila

5. toranj Izlazni ventil za gas

6. izlazni ventil iz kule B

7. Izduvni ventil N2

8. ulazni ventil za vazduh

9. gasni izlazni prigušivač

Radni princip PSA azotnog generatora


Proces protoka

nakon predispozicije vazduha, očistite komprimovani vazduh kroz ventil 1 # do ventila 8 # u A toranj, nakon A tornjeve adsorpcije molekularnog sita, preko ventila 5 # ventila od 7 # ventila iz azota, u međuvremenu 4 # ventila otvoren, B kula za regeneraciju. Kada se regeneracija kule B završi, pređite na adsorpciju kule B, dok se A regeneracija kule, nakon čega sledi recikliranje.


Sistemski dijagram toka:

Generator PSA azota


JY / CMS serija Konfiguracija funkcije generatora PSA azota


Opšte funkcije konfiguracije

1, čistoće azota, pritiska, on-line monitoringa protoka

2, operativni sistem man-machine

3, neuspješni uređaj za pražnjenje azota

4, automatsko sabijanje molekularnog sita

5, pneumatski ventil se automatski prebacuje pomoću programabilnog regulatora

6, hladnjak vazdušnog sušača, filter automatska kanalizacija

 

Opcionalne konfiguracijske funkcije

● Daljinsko upravljanje / potpuno automatsko (specijalno)

● Adaptacija opterećenja

 

Paleta proizvoda

Volumen azota: 1-3000Nm3 / h

Čistoća azota: 97-99,9995%

Tačka rose: ≤ -40 ° C

Pritisak azota: 0,15-1,0Mpa

 

Sastav opreme

PSA oprema za proizvodnju azota sastoji se od sistema za prečišćavanje gasa, rezervoara za gas, generatora azota i rezervoara za azot.

1. Prečišćavanje vazduha: Konvencionalna konfiguracija se sastoji od frižidera i četvoostepenog filtera. Glavna svrha je smanjiti temperaturu komprimovanog vazduha, ukloniti nečistoće kao što su ulje i prašina i suvu vlagu. Za korisnike sa višom tačkom azota (veća od -40 ° C) sušara se može kombinovati sa sušačem (tačka rose -60 ° C do -70 ° C).

(Opšta konfiguracija)

2. Cisterne za procesiranje vazduha: Merači pritiska, ventili za odvod i sigurnosni ventili se uglavnom koriste za smanjivanje impulsa protoka vazduha i omogućavanje nesmetanog rada protoka vazduha.

3, master nitrogen: iz adsorpcionog tornja, kontrolnih ormara, cilindara, ventila i cevovoda. Među njima, naša molekularna sita se biraju iz molekularnih sita molekularnih sita i 13X molekularnih sito desiccants.

Pneumatski ventili koriste ventile ventila sa klipnim ugođima BURKERT 2000 serije. (Ovaj ventil može raditi više od 2 miliona puta bez kvara)

4, rezervoar azotnog procesa: da bi se uravnotežio izlaz iz azota iz generatora azota kako bi se obezbedio kontinuirano i stabilno snabdevanje azotom

Radni postupci generatora PSA azota


Prvo, koraci za pokretanje

1. Proverite da li napajanje na licu mesta ispunjava zahteve sušara i generatora azota (pogledajte naznačenu opremu)

2. Uključite sušač i pritisnite dugme "start" mašine za sušenje. Nakon što sušač počinje 5 minuta, otvorite ventil za dovod komprimovanog vazduha (tj. Ulazni ventil sušara).

3, otvorite kompresor vazduha. Pritisnite dugme za startovanje vazdušnog kompresora i vazdušni kompresor počinje da radi.

4. Kada se pritisak vazdušnog vazduha podiže do 0,8 MPa, podesite izvor gasa dva komada kako biste kontrolisali pritisak vazduha u opsegu od 0.4-0.6MPa.

5. Pokrenite dugme za pokretanje upravljačke kutije i pokrenite generator azota.

6. Nakon otvaranja ventila gasa (ventila 9 #), otvorite rezervoar za gas azota

 

Primenljivo

1, naftna i hemijska industrija, azot kao rashladno sredstvo, guranje plina, zamjena cijevi, čišćenje i tako dalje.

2, toplotna obrada metala, topljenje, u sjajnom žarenju, sjajno kaljenje i drugi postupak toplotne obrade, kako bi se osigurala zaštita industrijskog gasovoda i plina, kako bi se spriječilo oksidaciju proizvoda.

3, rudnik uglja, sprečavanje požara u požaru azota, može efikasno sprečiti eksploziju eksplozije rudnika uglja, pružiti moćnu garanciju za podzemni sigurnosni rad.

PSA Nitrogen Generator Model


99 TYPE PSA Nitrogen Generator


295 type PSA Nitrogen Generator


39 type PSA Nitrogen Generator


49 type PSA Nitrogen Generator


59 type PSA Nitrogen Generator


NAPOMENA : Ovaj talbe navodi vazduh za podmazivanje podataka na 0.8Mpa (merač), 20 ° C okolne temperature, 0m nadmorske visine i 80% relativne vlažnosti za projektnu osnovu. Prilikom izbora vazdušnog kompresora treba obratiti pažnju na stvarni obim proizvodnje gasa i opterećenja vazdušnog kompresora, obično u skladu sa standardnim 120% za izbor. Uzorak je obezbedio podatke samo za referencu, Kompanija zadržava pravo, s jednim pravom da promeni dizajn proizvoda. Detalji za pružanje crteža dizajna će prevladati za više informacija, molimo kontaktirajte našu prodajnu službu.


Hot Tags: psa azotni generator, Kina, proizvođači, proizvođači, kupovina, cena, prodaja
Srodni proizvodi
 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.