TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
6 osnovno poznavanje pritisak Swing Adsorpcija tehnologija
Sep 14, 2018

1. osnovni radni koraci adsorpcije zamahu pritisak?

Pritisak zamahu adsorpcija tehnologija, jer je adsorbens treba regenerirati, adsorpciju je povremena. Stoga, dva ili više tornjeva adsorpcija naizmjence se koriste u industriji (ili sekvencijalno ciklus) adsorpcija i Regeneracija adsorpcija tornja, jednom stupcu pod pritiskom i adsorbiranih i drugim stupom rastaviti i rastaviti na obnoviti kako bi se osiguralo cijeli adsorpcijski proces. Kontinuitet.


2. što je utjecaj izbora adsorbens na pritisak zamahu adsorpcija jedinica?

Adsorpcija performanse adsorbens za svaku komponentu plin ocjenjuje eksperimentalno mjerenje izotermna adsorpcija linija pod statički uvjeti i odljev krivulja pod dinamičkim pogonskim uvjetima. Dobar adsorpcija izvođenje je adsorbens je osnovni uvjet adsorpcija razdvajanje procesa. Izbor adsorbens u pritisak zamahu adsorpcijski proces također treba uzeti u obzir suprotnosti između adsorpcija i desorpcija. To je nužno odabrati adsorbend s velikim adsorpcijski kapacitet i lako desorpcija smanjiti potrošnja energije pada pritiska desorpcija. Još jedna točka odabira je adsorbens je rastava faktor između komponenata je velika kao moguće, čime se smanjuje gubitak učinkovit plina.


3. što je mrtav prostor?

Takozvani mrtvi prostor ne samo upija ostali prostor u toranj sloj nakon odbitka volumen okupirao je adsorbens. To jest, kada određene komponente adsorbirano i uravnotežena, ukupan iznos u adsorpcija toranj ima dva dijela, jedan dio je u dead space, drugi dio adsorbiranih po je adsorbens i zbroja istih naziva zadržavanja količina određene componen t u adsorpcija toranj; Omjer količine svakog snažno adsorbiranih komponente sadržane u dead space za pamćenje zadržavanje korita i slabo adsorbiranih komponente naziva se rastava faktor. Veće rastava faktor, lakše je odvojiti.


4. Zašto želite kontrolirati brzinu odgovarajući protok zraka?

Tijekom operacije adsorpcija tornja, periodično mijenjaju pritisak u krevet, i plin ulazi i izlazi u kratkom vremenu. Je adsorbens treba imati dovoljno snage da smanjiti Drobljenje i nositi. Kada brzina protoka plina je prebrzo, uzrokujući adsorbens da obustavi, trošenje je uvećan, uzrokujući adsorbens i utjecati na vijek trajanja je adsorbens. Raznih adsorbensa imaju različite plin protoke. To ovisi prije svega na snagu je adsorbens i veličina adsorbensa čestica.


5. Zašto sirovina plin ulazi PSA jedinica mora biti dehidrirana?

Ako odvojena plin sadrži besplatnu vodu i zasićena vodom, samo određenu količinu zasićenih vode može se ukloniti u adsorpcijski sloj toranj. Onda, u procesu adsorpcije, ako veliku količinu vode je uvučen u adsorpcija toranj, izvođenje je adsorbens možda degradirani ili čak nije uspjelo. U ovom trenutku, neuspjeli adsorbens treba biti reaktiviran ili zamijeniti. Aktivacija je adsorbens zahtijeva korištenje inertnog plina kruži na temperaturi od 150 ° C ili više, što je dugotrajan i mukotrpan, i je prilično teško. Stoga, sadržaj vode ulaska PSA jedinica moraju biti strogo kontrolirani tijekom operacije i mehanički vode mora biti sadržana.


6. Zašto sirovina plin ulazi PSA jedinica mora biti odmastiti?

Ako odvojena plin sadrži tvari kao što su organska mehaničko podmazivanje ulje i katran, te masnu tvari pridržavati vanjskoj površini adsorbing čestica tokom procesa adsorpcije, blokirajući prolaz u je adsorbens i uzrokuje na adsorbens izgubiti svoj adsorpcija. sposobnost. Bilo kojoj masnu tvar je poštuje, bez obzira da li se grije ili Dekompresija, adsorbens ne regenerira. Zbog toga, sadržaj ulja u gas mora biti strogo ograničen. U nekim slučajevima, odmašćujućeg objekt treba dodati kako bi se spriječilo je adsorbens od pada tijekom uporabe.

Par: ne

Sljedeći: Aplikacija generatora azota

 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.