TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Kontrolne mere za varenje deformacije posuda pod pritiskom.
Apr 13, 2018

Proces zavarivanja je tehniĉki zahtevi i pravila za zavarivanje kontejnera, uključujući: postupak zavarivanja, zavareni žljeb, vrste i prečnik elektrode, parametri zavarivanja, redosled zavarivanja, broj zavarivnog sloja, pre zavarivanja i nakon postupka zavarivanja, zahtjevi za varenje okoline, kao i mere za sprečavanje deformacije, deformacije i tako dalje. Proces zavarivanja mora biti kvalifikovan kvalifikacijom procesa, a zahtjevi procesa moraju biti striktno obavljeni tokom rada zavarivanja.

U zavisnosti od uslova zavarivanja i parametara zavarivanja posude pod pritiskom i velikih delova, veličina deformacije i oblik zavarivanja će se analizirati unaprijed, a kontrolne mjere se formulišu na ciljani način:

(1) za velike posude pod pritiskom višestrukih zavarenih kanala, kao što su sferni sudovi, zavarivanje se vrši nakon što se sklop sastavi u celinu, a zavarivanje se vrši na simetričan način i mora biti u skladu sa propisanom zavarivačkom sekvencom .

(2) za velike dijelove višestrukih zavarenih kanala, kao što je kombinovani glava lopatice za lavu i prelazni dio školjke sastavljenog od klapni, pored ispunjavanja gorenavedenih zahteva, takođe treba da postoji i fiksni uređaj za usta tipa mesto zavarivanja.

(3) posuda pod pritiskom sa dugačkim i višenamenskim zavarivanjem se na odgovarajući način oslobađaju na veličinu sakupljanja zavarivanja kada se rezni cilindar izbaci, kako bi se izbegao fenomen skraćivanja školjke nakon zavarivanja.

(4) za zavarivanje posuda pod pritiskom, naročito za kompleksne posude pod pritiskom sa složenom strukturom, mora se preduzeti razumna serija sklapanja i mjerne mere za deformaciju zavarivanja kako bi se osiguralo da nisu deformisani u proizvodnji.

(5) mere protiv deformacije: na osnovu praktičnog iskustva ili unapred na zavarivanju dijelova za zavarivanje u suprotnom pravcu pre predodređivanja nakon zavarivanja, poseban način je: podužni sudovi pod pritiskom udesni levi završni luk, u pravcu varenja deformacije umesto da se odvoji od deformacije; Kombinovani flapsovi i prelazni dijelovi smatramo da kompenzuju deformaciju zavarene deformacije.


 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.