TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Kako funkcioniše kompresovan vazdušni sušač?
Jun 13, 2018

Prvo, princip sistemske konfiguracije rashladnog sušača vazduha

Ventilator hladnjačkog komprimovanog vazduha smanjuje temperaturu hlađenjem, tako da se vodena pare u komprimiranom vazduhu kondenzuju u kapljice, čime se postiže svrha smanjenja sadržaja vlage. Kondenzirane kapljice izlaze iz mašine za sušenje kroz automatski sistem za odvodnjavanje.

Komprimovani vazduh sa zasićenom vodenom parom ulazi u precooler sušara. U predhlađivaču, dolazni vrući zrak se ohladi i ohladi, smanjujući opterećenje na sistemu (ovaj proces je preohlađivanje). Pre-hlađeni vazduh ulazi u isparivač. Ovde, toplota koja se oslobađa iz vazduha apsorbuje rashladno sredstvo i hlađuje na unapred podešenu temperaturu (2 do 7 ° C). Nakon što se vazduh ohladi, formira se kapljice vodene pare, koja se odvaja od vazduha pomoću parnog separatora i isprazni iz vazduha kroz automatsko odvodnjavanje. Nakon napuštanja parnog separatora, hladni vazduh ulazi u školjku pređohlaja. Vlazni topli vazduh prolazi kroz izmjenu toplote i ostavlja sušač nakon što se zagreje na otprilike 10 ° C od ulaznog vazduha. Ovo podgrijavanje sprečava sekundarnu kondenzaciju izlaza izlaza i nizvodne linije, a takođe povećava energiju vazduha, poboljšavajući uslužni program. Pored toga, nakon što komprimovani vazduh prolazi kroz sušara, čvrsta prašina od 3 μm ili više je filtrirana, a kvalitet vazduha je potreban da bude čista i suva.

Drugo, radni princip regeneracije mikro toplote adsorpcionog sušara vazduha

Mašina za adsorpciju mikro-termičkog regeneracije usvaja alternativni rad dvostrukih kula. Komprimovani vazduh ulazi u kuću sušara A kroz ventil 1A (1B zatvoren), a gas se dehidrira i osuši pod jedinstvenim adsorpcionim efektom adsorbenta. Gotovi gas prolazi kroz ventil 5A (5B). Zatvoreno) do tačke upotrebe, dok oko 5% izvora suvog gasa zagreva grijač i zatim prolazi kroz ventil 4B (4A zatvoren) u kuću B. Nakon zagrevanja u određenom vremenskom periodu, adsorbent regenerisani i zaustavljeni. Nakon zagrijavanja ulazi u hladnu fazu duvanja kako bi se ohlađio sloj adsorbenta desikatorske kule B (za pripremu za sledeći ciklus), a zatim ga isprazni u atmosferu kroz prigušivač, zatvara ventil 2B pre nego što se uključi u drugu polovinu ciklusa i otvara ventil 1B kako bi se napravila dva kula tela. Nakon što se pritisak izjednači, prekidanje je završeno (garantujući stabilno korištenje pritiska gasa i izbjegavanje udarnog udara sušara). Istovremeno, rad započinje u drugoj polovini ciklusa (rad sušara B kule i regeneracija kulisa sušara A), a protok je sličan ciklusu prve polovine.


Treće, kombinovana sušilica radi:

Kombinovani sušač je razumno kombinovati sušač za sudoperu i adsorpcionu sušaru zajedno. Vazduh koji tretira sušilica ne prolazi kroz pred-hladnjak i direktno ulazi u adsorpcionu sušaru nakon odvodnje iz separatora sušara. U ovom trenutku temperatura vazduha za sušenje iznosi oko 2 ° C-5 ° C, a tačka rose je oko 5 ° C. U ovom trenutku, adsorpcijski sušač nastavlja da vrši duboku adsorpciju, a što je niža temperatura adsorpcionog sušača, to je bolja tačka rose. Prema tome, kombinovani sušač može postići stabilniju tačku rosišta. Prije ulaska u sušač za adsorpciju, deo vode je uklonjen hladnim sušačem, što smanjuje radni teret adsorpcionog sušara. Dakle, adsorpciono sušenje se može zameniti duže vrijeme, čime se smanjuje potrošnja vazduha.

 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.