TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Inspekcija važnih delova kako bi se osigurala normalna operacija generatora azota
Jul 18, 2018

Generatori azota moraju obratiti pažnju na stanje njihovog rada tokom normalnog rada, što je korisno za značajno poboljšanje vijeka generatora azota i uštede troškova. Zbog toga je neophodno testirati bezbednosne performanse sledećih komponenti.

1, vazdušni kompresor

Najbolje je prvo ugraditi filter. Kako bi se sprečilo ulazak čađi u komprimovani vazduh, vreme rada niskog pritiska vazdušnog kompresora ne može biti veće od 30 minuta, a rad i održavanje ventilatora za izduvavanje može se dobro obaviti. Kvalifikovano preduzeće može dodati rezervnu paralelnu bravu za ventilator izduvnih gasova. Neophodno je učiniti dobar posao u upravljanju kvalitetom kružne vode. Preduzeća sa proizvođačima azota mogu da koriste demineralizovanu vodu i dodaju uređaje za anti-skaliranje cirkulacionim vodovodnim cevima kompresora kako bi usporili ili smanjili depozit vaga i mulja. Hlađenje ulja treba dvostruko ohlažiti uljima. I mogu se prebaciti na internet.

2, uređaj za prethodno hlađenje

Uobičajena preduzeća trebaju pripremiti dva hladna sušara koliko je to moguće, jedna je tradicionalna vrsta sušara, a druga je energetski štedljiv i okolišno frižider. Inače će se zaustaviti kada se koncentracija ugljen-dioksida izlazi iz molekularnog sita. Pošto je izlazna linija mašine za sušenje veća dugotrajno, površina protoka se smanjuje, otpor se povećava i izlazni pritisak sušara se povećava. Zbog toga se preporučuje korišćenje gasovitog gasa za azot generator za obrnutu čistoću pre početka ispitivanja.

3. Pročišćavanje

Operacija otvora molekularnog sita treba da bude spora i stabilna da spreči protok vazduha od udara sloja azotnog alatnog alata, čineći molekularno sito praškom u kuli i formiranje opasnosti. Postoji problem sa pneumatskim ventilom molekularnog sita, koji će dovesti do toga da se stanje razmjene vazduha niha i zaustavi. Preporučuje se upotreba pneumatskog ventila sa visokom pouzdanošću i nezavisanim izvorom vazduha, a signal povratne sprege pneumatskog ventila treba da bude osetljiv. Kada ventil ne radi ili ako akcija nije na mestu, alarm se može alarmirati u vremenu.

4, superkompjuter

Preporučuje se upotreba hidrauličnog kontejnera sa vazdušnom jastukom ili pomoćnom pumpom za ulje za povezivanje sa ekspanderom. Kada se zaustavljanje pokreće inercijom, pomoćna pumpa za ulje se može rotirati kako bi se zadovoljilo zahtevima za podmazivanje ekspandera kada se zaustavlja. Početno stanje pumpe za ulje generalno ima pritisak zaptivnog gasa. Pumpa za ulje treba da se blokira sa uslovom početnog pritiska zaptivnog gasa, bez obzira da li je u uspravnom stanju ili u nezavisnom stanju. Rani generatori azota su skloni nesrećama jer ignorišu početne uslove u nezavisnoj državi.

5. Spremnik za tečnost.

Generalno, pritisak rezervoara za skladištenje atmosferskog pritiska se kontroliše na oko 10KPa. Pošto efekat toplotne izolacije nije dobar, količina isparavanja je velika zahvaljujući povratu tečnosti ili povratku tečnosti, a odvodna linija je tanja, pritisak rezervoara je visok. Potrebno je obratiti pažnju na odzračni ventil u stanju nesreće. Bez obzira da li se radi o gasnom zapornom ventilu, kako bi se izbeglo otvaranje ventilnog ventila u stanju nesreće zbog greške u dizajnu ili instalaciji, što dovodi do prevelikog pritiska rezervoara; striktno implementirati odgovarajuće propise za upravljanje punjenjem azotnog generatora tečnog tankera, punjenje tečnog kiseonika, tečni azot Ne prekoračiti 90% zapremine rezervoara; preporučuje se prikaz elektrostatičkog uzemljenja za punjenje tečnog kiseonika.

6, glavna hladna eksplozija-dokaz.

Glavna hladnjačka zaštita od eksplozije je glavni prioritet upravljanja proizvodnjom bezbednosti za odvajanje vazduha. Atmosferski CmHn petrohemijskih preduzeća je uglavnom visok, a kvalitet vazduha mora biti analiziran jednom dnevno. Vjetar mora biti postavljen da prati smer vjetra u četiri sezone; mora se uspostaviti ispust azotnog generatora i meteorološki račun za analizu i kontrolu akumulacije CanHn; vazdušni kompresor mora biti izvezen. Gas se ugrađuje u sistem nadzora i periodično se testira.

7, vazdušni rashladni toranj mora obratiti pažnju na kvalitet vode u cirkulaciji, kao što je zamućenost, COD, sadržaj ulja, bilo da se dodaju fungicidi za proizvodnju pjene. Preporučljivo je da kvalifikovana preduzeća usvoje cirkulaciju zatvorenih kola što je više moguće kako bi se smanjile spoljne smetnje, ali obratite pažnju na redovnu zamjenu kako bi se sprečilo pogoršanje kvaliteta vode.

8. Potrebno je smanjiti ulaznu temperaturu molekularnog sita što je više moguće kako bi se poboljšala sposobnost molekularnog sita da adsorbuje nečistoće. Kada se atmosfera pogorša ili se generator azota brzo isprazni, molekularno sito treba regenerisati na visokoj temperaturi, a radni ciklus treba skratiti prema potrebi kako bi se minimizirao CmHn koji ulazi u toranj. Količina; kako bi se osiguralo temeljitost regeneracije molekularnog sita; da ojača praćenje kvaliteta izvoza molekularnih sijeva, uključujući rosu, C02 i CmHn, online i offline analizu zajedno.

 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.