TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Pet glavnih komponenti Generatora PSA azota
Aug 03, 2018

Sa brzim razvojem industrije, generatori azota se široko koriste u hemijskoj, elektroničkoj, metalurškoj, prehrambenoj, mašinskoj i drugoj oblasti. Među njima, PSA azotni generatori koji koriste tehnologiju adsorpcije pritiska su postali glavni metodi proizvodnje azota, zatim PSA generatori azota Koje su glavne komponente?


1. Sistem prečišćenog prečišćavanja vazduha

Molekularno sito ugljenika je ključni materijal za određivanje proizvodnih kapaciteta generatora azota. Zbog toga što komprimovani vazduh obezbeđen pomoću vazdušnog kompresora obično sadrži tragove čestica ulja, vode i prašine, ove nečistoće, naročito naftne molekule, smanjuju adsorpcioni kapacitet ugljeničnih molekularnih sita, tako da je komprimovani vazduh pre ulaska u sistem za separaciju kiseonika i azota potrebno je ukloniti ulje i ukloniti prašinu. Prvo, vazduh kompresuje kompresor na 0,75-1,0 MPa u sistem prečišćavanja vazduha. Većina nečistoća vode, ulja i prašine uklanja se pomoću filtra za cevovod, a zatim se voda dehidrira pomoću rashladnog sušača kako bi tačka rosea dosegla 2 ° C - 10 ° C. Fini komprimovani filter, ultra fini filter i sredstva za odmašćivanje aktivnog uglja se ponovo koriste kako bi se dobio čist komprimovani vazduh pod pritiskom od 0,75-1,0 MPa, tačkom tačke rose od 2 ° C do 10 ° C i sadržajem ulja od ≤ 0,01 ppm. Sistem za prečišćavanje vazduha sastoji se od filtera cevovoda, sušača za zamrzavanje, finog filtera, superfinskog filtera, odmašćivača aktivnog uglja, automatskog ventila za odvod i kugličnog ventila.


2. Sistem rezervoara za vazduh

Funkcija rezervoara za skladištenje vazduha obezbeđuje da sistem za separaciju kiseonika i azota koristi gas da bude stabilan. Kada se uključi sistem za separaciju kiseonika i azota, trenutna brzina protoka vazduha se sprečava da bude prebrzo, što utiče na efekat prečišćavanja vazduha, poboljšava kvalitet komprimovanog vazduha koji ulazi u adsorber i produžava životni vek molekularnog sita. Istovremeno, kada adsorpcioni kula radi na prelazu, on takođe obezbeđuje veliku količinu komprimovanog vazduha potrebnog za brz rast tlaka u kratkom vremenu za PSA uređaj za separaciju kiseonika i azota, tako da se pritisak u adsorpcionom kulu brzo podiže se na radni pritisak, osiguravajući pouzdanu i stabilnu opremu. trči. Sistem rezervoara za vazduh čine rezervoar za skladištenje vazduha, sigurnosni ventil, zaporni ventil, kuglični ventil, manometar i slično.


3. Sistem za separaciju kiseonika i azota

Sistem separacije kiseonika i azota je osnovni deo separacije vazduha. Njegovo telo je dve adsorpcione kule ispunjene ugljeničnim molekulskim sitama. Kada čisti komprimovani vazduh ulazi u adsorpcionu kuću, O2, CO2 i trag H2O se adsorišu ugljeničnom molekulskom sito, a azot se izlazi iz izlaznog kraja. Postanite proizvod azota. Kada jedna kolona adsorbuje azot, druga kolona se ispušta iz mikropora dekompresijom kako bi se uklonili O2, CO2 i H2O adsorbovani u molekularnom situ, čime se realizuje regeneracija i desorpcija molekularnog sita. Dve kolone izmenično adsorbiraju i regenerišu, i kontinuirano izlaze iz azota. Sistem za separaciju kiseonika i azota sastoji se od adsorpcionog tornja, molekularnog sita ugrađenog u toranj, pneumatskog ventila, prigušivača, ventila za gašenje, cilindra za kompresiju, manometra i sl.


4. Sistem pufera azota

Glavna funkcija azotnog puferskog sistema je izjednačavanje pritiska i čistoće azota odvojenog od sistema za separaciju azota i kiseonika kako bi se obezbedio kontinuirano snabdevanje azotom. Istovremeno, kada se adsorpcioni kula regeneriše do prekidanja adsorpcije, on delimično kvalifikuje azotni gas nazad u kutiju za zaštitu od adsorpcionog tornja, a takođe pomaže da se povećava adsorpcioni kula. Sistem azotnog pufera sastoji se od rezervoara za pufer, merača protoka, filtera za prašinu, ventila za regulaciju pritiska, ventila za gašenje i sigurnosnog ventila.


5. Električni sistem upravljanja

Glavne funkcije električnog upravljačkog sistema su radni start-stop, indikator radnog statusa, signal greške i indikator svetlosnog alarma, prikaz čistote, pneumatski ventil prema programu podešavanja, daljinski prikaz i kontrola. Električni kontrolni sistem se sastoji od programabilnog CPU kontrolora, tripleksa izvora gasa, elektromagnetnog ventila, indikatorskog svjetla, analizatora azota itd. I uglavnom je ugrađen u električni kontrolni ormar.

 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.