TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Kakva je razlika između frižidera za sušenje vazduha i adsorpcionog vazdušnog sušača?
Jul 27, 2018

U savremenim preduzećima, korišćenje komprimovanog vazduha postaje sve češće. Uobičajeni sušari za sušenje sa komprimiranim vazduhom uglavnom uključuju adsorpcione sušare vazduha i sušače za sušenje vazduha. Koja je razlika između frižidera i sušara za adsorpciju?


1 različiti princip rada

Sušač za rashladni vazduh zasniva se na principu zamrzavanja i odušivanja, a zasićeni komprimovani vazduh iz gornjeg toka se ohladi do određene temperature rosišta kroz izmjenu toplote pomoću rashladnog sredstva, a velika količina tečne vode se kondenzuje i automatski se ispraznili su se iz mašine nakon što su bili odvojeni separatorom za gas i tečnost. Time se postiže svrha sušenja vode. Adsorpcioni vazdušni sušač zasniva se na principu adsorpcije nihanja pritiska, a zasićeni komprimovani vazduh iz uzvodnog voda se kontaktira sa desikantom pod određenim pritiskom, a većina vode se adsorbuje u desikantu, a suv vazduh ulazi u nizvodni . Raditi na postizanju dubokog sušenja.


2 različita efekta uklanjanja vode

Zbog načina sušenja frižidera, ako je temperatura preniska, postojaće stvaranje leda, tako da je temperatura rosišta obično 2 ~ 10 ° C. Sušač za adsorpcioni vazduh ne mora da prolazi promenu temperature, a sušač (glinica) se može dalje osušiti. Prema tome, tačka rosea izlaza može obično dosegnuti ispod -20 ° C, što znači da se može postići duboko sušenje.


3 razlika u gubitku energije

Za rashladni sušač vazduha, pošto se hlađenje vrši pomoću kompresije rashladnog fluida, snaga napajanja je visoka. Sušač za adsorpcioni vazduh ima samo nekoliko desetina vati električne energije, jer je potrebno samo da kontroliše ventil kroz električnu kontrolnu kutiju, što znači da nema gubitka snage.


4 razlika u gubitku gasa

Budući da sušač frižidera postigne svrhu uklanjanja vode promenom temperature, voda se ispušta iz mašine preko automatskog odvoda, tako da nema gubitka zapremine gasa. Za sušenje adsorpcionog vazduha potreban je regeneracija oko 12-15%, jer se desikant treba regenerisati nakon što je apsorpcija vode zasićena.


5 različitih stopa neuspjeha

Budući da sistem rashladnog sistema i vazdušni sistem sušilice za hladjenje vazduha uključuju relativno komplikovane električne delove, a sušara za adsorpcioni vazduh ima samo ventil koji ima neispravnost zbog čestih kretanja, stepen neuspjeha sušara adsorpcionog vazduha u normalnim uslovima je normalan. Ona je niža od sušara za frižider.


Generalno, sušara za adsorpciju vazduha je superiornija od sušara za hladjenje vazduha u pogledu stabilnosti i efekta. Samo zato što treba izgubiti određenu količinu gasa za regeneraciju. Međutim, sve više proizvođača odabralo je adsorpcione sušare za vazduh, za koje se navodi trend.


 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.