TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas

Kontakt: Leo
Tel: + 86-21-60913363
Mobilni: +8617821748376
Email: jy88918760@163.com
Sajt: www.jiayu-gas.com

Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Radni princip sušenja adsorpcionog sušača regeneracije toplote
Jul 10, 2018

Regenerativni adsorpcioni sušač otpadne toplote direktno zagreva regenerativni sušnik toplotom visokotemperaturnog izduvnog ventila vazdušnog kompresora, poništava električni grijač tipa regeneracije mikroheata i nema potrošnju gasa zbog regeneracije grejanja (teoretski), u najvećoj mjeri uštede energija. Da bi se osiguralo efekat regeneracije i kompenzacija smanjenja temperature pražnjenja kompresora izazvana sezonskim promenama, dodatni grejač se obično dodaje. Jiangsu Jiayu JRR serija sušara za regeneraciju otpadnih voda je sušara nove generacije dizajnirana na bazi adsorpcionog sušara, koja je efikasnija i energetski efikasnija.

Sušna adsorpciona sušara za regeneraciju otpadne topline je nova vrsta adsorpcionog sušara, koja nije ni tip toplotne regeneracije niti tip regeneracije toplote, već pripada adsorpciji promjene temperature koja se direktno zagreva i regeneriše toplotom izduvnih gasova visoke temperature vazdušnog kompresora. Desikant potpuno regeneriše adsorbent. Čak i ako se koristi u uslovima niskog pritiska od 0,35 MPa, dok odnos odnosa opterećenja kompresora nije manji od 70%, uređaj za sušenje može raditi pouzdano, tako da može u potpunosti iskoristiti sopstvenu energiju i uštedjeti energiju efekat. . Eliminisan je električni grejač sušara za regeneraciju mikro-toplote, a sušara za regenerativnu adsorpciju otpadne vode je novi uređaj za sušenje komprimovanog vazduha, jer nema potrebe za grejanjem tokom regeneracije grejanja.

Radni princip sušenja adsorpcionog sušara za regeneraciju otpadne vode

Stolni rad, faza desorpcije ostataka toplote B kule

Izduvni gas završne faze kompresora visoke temperature od 100 ° C do 140 ° C ulazi u B kuku sušara preko ventila V3 i desorbuje preostalu toplotu adsorbenta u B toranju i ulazi u hladnjak kroz V9 ventil se ohladi na 40 ° C. Gas ulazi u separator za gas i tečnost i odvaja se. Voda se ispušta kroz odvodni ventil. Odvojeni gas ulazi u kolonu A iz ventila V10, a gas se dalje dehidrira i osuši pod adsorpcijom sušača. Zatim, gas se izlazi preko ventila V6 i prolazi kroz filter za prašinu kako bi se dobio proizvodni gas.

Kula radi, B kula duva hladnu i suvu regeneraciju

Nakon desorpcije kule B, ulazi u fazu regeneracije duvanja i sušenja. U ovom trenutku se otvara ventil za prelaz ventila V1, a ventil V3 za restrikciju toplote je zatvoren i gas direktno ulazi u hladnjak koji se hladi na 40 ° C, a zatim ulazi u separator za gas i tečnost i odvojenu vodu prolazi kroz. Odvodni ventil se isprazni. Odvojeni gas ulazi u toranj A iz V10 ventila i izlazi preko ventila V6. Istovremeno se otvara suv regeneracijski ventil V5 i regenerativni ventil za ispuštanje V13 tako da ~ 1% gasa nakon sušenja kroz kulu prolazi kroz otvoru ploče. Nakon depresivacije i ekspanzije, protiče kroz B kuku, a adsorpcioni sloj kule B se ohladi i dalje osuši i regeneriše za upotrebu u drugom poluvremenu, a zatim se ispušta u atmosferu pomoću prigušivača.

Kada se završi hlađenje kule B, regenerativni ventil za ispuštanje V13 je zatvoren, a pritisak se udvostručuje prema balansu pritiska dvostruke kuglice pomoću suvog regeneracionog ventila V5 kako bi se sprečilo pikanje tačke rose i pritiska prilikom prekidanja. U ovom trenutku završava se gornja polovina uređaja za sušenje, a dvije kule se prebacuju na donju polovinu ciklusa.

 • Kontaktiraj nas

  Kontakt: Leo
  Tel: + 86-21-60913363
  Mobilni: +8617821748376
  Email: jy88918760@163.com
  Sajt: www.jiayu-gas.com

 • Kategorija proizvoda
 • Copyright © Jiayu Special Equipment Sva prava pridržana.